4 στήθη κοτόπουλου
1 βαζάκι γλυκόξινη σάλτσα
4-5 μανιτάρια
10 ρίζες μπαμπού
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκκινη πιπεριά
Τζίντζερ σε σκόνη
Τζίντζερ σε σκόνη
Εκτέλεση
Κόβουμε τα στήθη του
κοτόπουλου, τα μανιτάρια και τις πιπεριές
σε λωρίδες και τα σωτάρουμε με λίγο λάδι σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 1 πρέζα τζίντζερ. Μετά, προσθέτουμε λίγο νερό τις
ρίζες μπαμπού και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το
κοτόπουλο. Προσθέτουμε την γλυκόξινη σάλτσα και βράζουμε για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε.
Για συνοδευτικό, μπορούμε
να ετοιμάσουμε ρύζι ή noodles.
Tips
- Την γλυκόξινη
σάλτσα και τις ρίζες μπαμπού θα τις βρείτε στα ράφια με τα προϊόντα κινέζικης
κουζίνας.
- Το τζίντζερ
θα το βρείτε στα ράφια με τα υπόλοιπα μυρωδικά.
- Σε αυτά τα
ράφια δεν κυκλοφορούν νύφες. Πλησιάστε ελεύθερα!
- Αντί για
κοτόπουλο, μπορείτε να ετοιμάσετε το ίδιο πιάτο με χοιρινό. Προσαρμόστε τον
χρόνο μαγειρέματος ανάλογα.
- Σημαντικό:
Προσέξτε πολύ τον χρόνο βρασίματος της γλυκόξινης σάλτσας. Αν βράσει πολύ, ο
ανανάς θα πικρίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου