Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα

Υλικά για 4 άτομα
4 στήθη κοτόπουλου
1 βαζάκι γλυκόξινη σάλτσα
4-5 μανιτάρια
10 ρίζες μπαμπού
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκκινη πιπεριά
Τζίντζερ σε σκόνη


Εκτέλεση

Κόβουμε τα στήθη του κοτόπουλου, τα μανιτάρια και τις πιπεριές  σε λωρίδες και τα σωτάρουμε με λίγο λάδι σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 1 πρέζα τζίντζερ. Μετά, προσθέτουμε λίγο νερό τις ρίζες μπαμπού και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Προσθέτουμε την γλυκόξινη σάλτσα και βράζουμε για 1-2 λεπτά.  Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε.
Για συνοδευτικό, μπορούμε να ετοιμάσουμε ρύζι ή noodles.

Tips
  • Την γλυκόξινη σάλτσα και τις ρίζες μπαμπού θα τις βρείτε στα ράφια με τα προϊόντα κινέζικης κουζίνας.
  • Το τζίντζερ θα το βρείτε στα ράφια με τα υπόλοιπα μυρωδικά.
  • Σε αυτά τα ράφια δεν κυκλοφορούν νύφες. Πλησιάστε ελεύθερα!
  • Αντί για κοτόπουλο, μπορείτε να ετοιμάσετε το ίδιο πιάτο με χοιρινό. Προσαρμόστε τον χρόνο μαγειρέματος ανάλογα.
  • Σημαντικό: Προσέξτε πολύ τον χρόνο βρασίματος της γλυκόξινης σάλτσας. Αν βράσει πολύ, ο ανανάς θα πικρίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου