Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Πως να μην γίνεται η κουζίνα σου πεδίο μάχης....


ΟΚ, δεν είμαστε η μαμά μας της οποίας η κουζίνα είναι πιο καθαρή και από την υπόληψή της... Αλλά μπορούμε να κρατήσουμε την κουζίνα μας σε ένα υποφερτό επίπεδο, τουλάχιστον σε μια κατάσταση στην οποία θα μπορούμε να την μαζέψουμε χωρίς να φοράμε μάσκα χειρουργείου!


Κίνηση πρώτη
Επιλέγουμε ένα ποτήρι από το οποίο θα πίνουμε νερό. Δεν ανοίγουμε κάθε φορά το ντουλάπι για να πάρουμε ένα καινούριο. Διαλέγουμε λοιπόν μια ωραία κούπα, ένα ωραίο νεροπότηρο, κάτι τέλος πάντων, το οποίο το έχουμε για να πίνουμε νερό και μόνο νερό. Εκεί δεν πίνουμε ούτε καφέ ούτε πορτοκαλάδα ούτε αφήνουμε κάποιον άλλον να τον χρησιμοποιήσει (ούτε εκείνη, με όσο νάζι και ας μας το ζητήσει...)

Κίνηση δεύτερη
Μόλις φάμε το φαγητό μας, πηγαίνουμε το πιάτο στην κουζίνα και πετάμε τα αποφάγια ή βάζουμε σε τάπερ το υπόλοιπο. Επειδή δεν είμαστε τόσο προκομένοι ώστε να το πλύνουμε αμέσως, το βάζουμε στον νεροχύτη και ρίχνουμε λίγο νερό ώστε να μην κολλήσουν οι σάλτσες και τα λάδια και δεν φεύγουν ούτε με τριβείο....

Κίνηση τρίτη
Αποφασίσαμε να πλύνουμε τα πιάτα...Μεγάλη απόφαση αλλά θέλει και συνέχεια! Μόλις τελειώσουμε με το πλύσιμο των πιάτων, φροντίζουμε να τα σκουπίσουμε και να τα μαζέψουμε από το στεγνωτήριο. Πολύ σημαντική κίνηση γιατί ελευθερώνει τον χώρο και δεν μας δημιουργεί πρόβλημα όταν θα αποφασίσουμε να ξαναπλύνουμε τα πιάτα (που να βάλω τα πλυμμένα, δεν έχει χώρο, άστο για αργότερα κτλ...)

Κίνηση τέταρτη
Μιας και θα έχετε πιάσει το σφουγγάρι στο χέρι σας, καθαρίστε και ό,τι άλλο βλέπει το μάτι σας. Τραπέζι, κουζίνα, νεροχύτη..  Ανοίξτε και το ψυγείο και πετάξτε ό,τι πλέον δεν τρώγεται. Βγάλτε και εκείνα τα τάπερ που έχουν κάνει 2 πρωτοχρονιές στους -5 και πλύντε τα και αυτά... Δεν είναι κακό!

Κίνηση πέμπτη
Αν είστε ακόμα σε ηλικία που η μητέρα σας μπορεί να έρθει και να σας κάνει καμιά δουλειά στο σπίτι, μην κάνετε τον καμπόσο... Για την μάνα σας μιλάμε!! Σας ξέρει καλύτερα και από τον εαυτό σας! Σε περίπτωση τέτοιας προσφοράς,  να είστε συγκαταβατικός  και αφήστε την να περιποιηθεί το παιδάκι της όπως μόνο αυτή ξέρει! Μην πείτε όχι... Αφού όσες γνωρίζετε, με αυτήν τις συγκρίνετε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου